PROGRAM
Informacje dodatkowe
PROGRAM FESTIWALU
Mikrobiologiczni kreatorzy smaku czyli komu zawdzięczamy kuchnię gourmet. | |
Numer imprezy: | 215 |
Blok tematyczny: | Nauki przyrodnicze |
Rodzaj imprezy: | wykład |
Data: | 20.04 |
Godzina rozpoczęcia: | 13:30 |
Godzina zakończenia: | 14:15 |
Opis imprezy: | Drobnoustroje kojarzymy z gatunkami patogennymi i szkodliwymi dla zdrowia człowieka, zapominając o ich roli w przemyśle spożywczym i kulinarnym. Wykład przedstawia różne gatunki drobnoustrojów dzięki, którym uzyskujemy, konserwujemy i wytwarzamy żywność, często o charakterze luksusowym i unikatowym. |
Adresaci imprezy: | Licealiści, studenci szkół gastronomicznych, zainteresowani mikrobiologią żywności i kulinariami. |
Organizator: | Uniwersytet Łódzki - Wydział Biologii i Ochrony Środowiska |
Miejsce imprezy: | Uniwersytet Łódzki - Wydział Biologii i Ochrony Środowiska |
Adres: | 90-236 Łódź, ul. Pomorska 141/143, budynek D | Sala nr: | Aula D |
Prowadzący: | dr Karolina Rudnicka |
Zgłoszenie uczestnictwa | Nie jest wymagane |
WSTECZ |