Festiwal Nauki, Techniki i Sztuki w Łodzi
PROGRAM FESTIWALU

Mikrobiologiczni kreatorzy smaku czyli komu zawdzięczamy kuchnię gourmet.
Numer imprezy:215
Blok tematyczny:Nauki przyrodnicze
Rodzaj imprezy:wykład
Data: 20.04
Godzina rozpoczęcia: 13:30
Godzina zakończenia: 14:15
Opis imprezy: Drobnoustroje kojarzymy z gatunkami patogennymi i szkodliwymi dla zdrowia człowieka, zapominając o ich roli w przemyśle spożywczym i kulinarnym. Wykład przedstawia różne gatunki drobnoustrojów dzięki, którym uzyskujemy, konserwujemy i wytwarzamy żywność, często o charakterze luksusowym i unikatowym.
Adresaci imprezy: Licealiści, studenci szkół gastronomicznych, zainteresowani mikrobiologią żywności i kulinariami.
Organizator:Uniwersytet Łódzki - Wydział Biologii i Ochrony Środowiska    
Miejsce imprezy: Uniwersytet Łódzki - Wydział Biologii i Ochrony Środowiska
Adres: 90-236 Łódź, ul. Pomorska 141/143, budynek D
Sala nr: Aula D
Prowadzący: dr Karolina Rudnicka
Zgłoszenie uczestnictwa Nie jest wymagane
  WSTECZ

             

Partnerzy

 

 

Organizatorzy

Łódzka Rada federacji Stowarzyszeń Naukowo – Technicznych NOT

Wspierający